Hvordan Påvirker Madspild Klimaet?

Ikke nok med at made går til spilde når vi smider det ud, så har det faktisk også en række miljømæssige konsekvenser når vi ikke bruger alt den mad vi køber.

Store mængder mad går tabt hver eneste dag, ja faktisk viser nogle rapporter at op til en tredjedel af alt mad i verden går til spilde, hvilket er helt absurd højt.

Når vi smider mad ud, går der ikke kun mad tabt, nej alt den energi og vand osv. som er brugt til at fremstille denne mad og bringe den til dit bord, går også til spilde.

Tag noget så simpelt som en banan.

En banan stammer typisk fra varmere klimaer end Danmark, og der fremstilles de ofte på store plantager, som kræver store mængder vand og eventuelt strøm for at have de rette forbehold til at gro.

Derefter skal bananerne pakkes og fragtes hele vejen til Danmark, som selvfølgelig koster brændstof og energi.

Når vi så smider 1/3 bananer væk, svarer det til at en tredjedel af alt denne energi og vandbrug faktisk kan undgås, og dermed ikke have negativ effekt på klimaet.

Det er netop årsagen til at madspild er langt værre, end blot at "mad går til spilde", det har nemlig direkte konsekvenser for vores klima.

Dette indhold er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra avxperten. Hos avxperten shopper du et stort udvalg af riskoger varer. Tusind tak for støtten, siger vi.

Relaterede nyheder